GREEKTELESCOPE

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
CELESTRON SC TELESCOPE

EDGE HD 9.25

Ένα αριστουργηματικό τηλεσκόπιο νέας γενιάς για οπτικές παρατηρήσεις αλλά κυρίως για Αστροφωτογραφία. Η σειρά Edge HD είναι σχεδιασμένη για να αποδίδει είδωλα απαλλαγμένα από οπτικά σφάλματα. Οι επικαλύψεις Celestron StarBright XLT επιτρέπουν μεγαλύτερη διαπερατότητα του φωτός κατά ευρύτερο φωτογραφικό και οπτικό φάσμα.

Διάμετρος: 235mm
Εστιακή Απόσταση: F 2350mm
Εστιακός Λόγος: f/10
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση: 555x

CELESTRON MOUNT

CGX

Το νέο “διαμάντι” στις ισημερινές στηρίξεις έχει το όνομα CGX. Πρόκειται για στιβαρή στήριξη γερμανικού τύπου με πρωτοποριακά μοτέρ ακριβείας. Το CGX σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει τόσο τις οπτικές όσο και τις φωτογραφικές απεικονίσεις.

Παρουσιάζει χαμηλότερο προφίλ κεφαλής EQ, το οποίο παρέχει πιο συμπαγή και επομένως πιο σταθερή εγκατάσταση. Με άριστο σύστημα οδήγησης, ιδανικό για απομακρυσμένη λειτουργία, με αισθητήρες για εύκολες ρυθμίσεις και πολική ευθυγράμμιση και τέλος με καλύτερη διαχείριση καλωδίων, το CGX αποτελεί την καρδιά του HORT.

CELESTRON

REDUCER 0.7X

Ο Μειωτής εστιακού λόγου 0.7x για το τηλεσκόπιο EDGE HD με το οπτικό σύστημα των 4 στοιχείων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το οπτικό πεδίο να διατηρείται επίπεδο. Προσδίδει εικόνες υψηλού contrast και καθαρότητας και ελαχιστοποιεί τη χρωματική απόκλιση.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο χρόνος έκθεσης των frames μειώνεται στο μισό χωρίς να μειώνεται η φωτεινότητα του ουράνιου αντικειμένου. Επίσης το φωτογραφικό πεδίο, ιδανικό για τη λήψη γαλαξιών και νεφελωμάτων, αυξάνεται κατά 43%. Τέλος, η εστιακή απόσταση μειώνεται από τα 2350 mm στα 1645 mm επιταχύνοντας την εστιακή αναλογία από τα f/10 στα f/7.

CELESTRON CAMERA

STARSENSE

Η τεχνολογία StarSense επιτρέπει την αυτόματη ευθυγράμμιση του ρομποτικού τηλεσκοπίου με τον νυχτερινό ουρανό. Με το StarSense δεν χρειάζεται να είστε γνώστης του ουρανού ή να εντοπίσετε οποιοδήποτε άστρο με το ρομποτικό σας τηλεσκόπιο για να κάνετε ευθυγράμμιση!

Η ενσωματωμένη κάμερα θα πραγματοποιήσει την ευθυγράμμιση της στήριξης μέσα σε λίγα λεπτά και με ακρίβεια και κατόπιν θα είστε έτοιμοι να επιλέξετε στόχο παρατήρησης μέσα από καταλόγους με χιλιάδες αντικείμενα. Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να εντοπίσετε τα ουράνια σώματα!

QHY POLAR ALIGNMENT SCOPE

POLEMASTER

Αυτή η ηλεκτρονική πολική κάμερα σχεδιάστηκε για να πραγματοποιείται η πολική ευθυγράμμιση μέσα σε λίγα λεπτά με ακρίβεια και εντυπωσιακή ποιότητα.

Η αστροφωτογράφηση απαιτεί τέλεια πολική ευθυγράμμιση ώστε το τηλεσκοπικό σύστημα να μπορεί να ακολουθεί την κίνηση των άστρων. Το Pole Master είναι ότι καλύτερο για αυτή την τόσο απαιτητική δουλειά.

Οπτικό πεδίο: 11 x 8 degrees
Σύνδεση: Mini USB 2.0
Ανάλυση: 30 Arc seconds

ZWO MINI WIFI COMPUTER

ASIAIR PRO

Η υπολογιστική μονάδα ASIAIR Pro WiFi είναι μια έξυπνη αστρονομική συσκευή αυτοματισμού που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της στήριξης, των καμερών, της οδήγησης, της ευθυγράμμισης, της εστίασης και της αποθήκευσης των εικόνων του Σύμπαντος.

Η αυτοματοποίηση και η αστροφωτογράφηση που επιτυγχάνεται με το ASIAIR μετατρέπει το τηλεσκοπικό σύστημα σε ρομποτική διαδικτυακή μονάδα.

Επεξεργαστής: 1,5Ghz CPU
Σύστημα: Raspberry Pi4
Μνήμη: 4GB DDR4 memory
Αποθ. Χώρος: 32GB storage (ext. 64GB)

ZWO EFW 7 x 2inch

FILTER WHEEL

Ο ηλεκτρικός τροχός φίλτρων της ZWO παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης αλλαγής 7 φίλτρων των 2″. Με τα μεγάλα ανοίγματα 54mm που έχει και στις δύο πλευρές, αυτός ο τροχός έχει τη δυνατότητα να φωτίσει μεγάλους αισθητήρες CCD Κάμερες full frame όπως την ASI 1600Pro & ASI 294MC.

Ο EFW είναι ηλεκτρικός με σύνδεση USB και μπορεί να ελεγχθεί απομακρυσμένα από τα περισσότερα προγράμματα υπολογιστών. Με το ειδικό μοτέρ που εμπεριέχει αλλάζει τα φίλτρα εύκολα, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

FOCUS CUBE PEGASUS ASTRO

AUTOFOCUSER

Εστιάστε απομακρυσμένα τους ουράνιους στόχους σας γρήγορα, αξιόπιστα και με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το Focus Cube της Pegasus. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην Αστρονομία απαιτεί ένα σύστημα που να βοηθάει στην εστίαση του τηλεσκοπίου με μεγάλη ακρίβεια.

Τα γρήγορα οπτικά συστήματα και οι σύγχρονες κάμερες απαιτούν αυτόματη εστίαση σε μικρό χρόνο καθώς η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την εστιακή απόσταση και να αλλάξει τη βέλτιστη θέση εστίασης. Η συσκευή αυτόματης εστίασης έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται σε όλες αυτές τις απαιτήσεις.

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PEGASUS ASTRO

POWERBOX

Το Τροφοδοτικό Κουτί Τσέπης είναι κατάλληλο για τον αστροφωτογράφο που δεν χρειάζεται πολύ αυτοματισμό, αλλά θέλει να έχει ανά πάσα στιγμή επιχειρησιακή ετοιμότητα. Πρόκειται για την πλέον απαραίτητη μονάδα παρακολούθησης τροφοδοσίας και ελέγχου για το τηλεσκοπικό ρομποτικό σύστημα.

Η συσκευή παρέχει ρεύμα έως 10 Ampere, έναν ικανό αριθμό εξόδων 12 V, δύο κανάλια για Θερμαντήρες Δρόσου, μια έξοδο ρεύματος για μηχανή DSLR και έναν αισθητήρα για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

DIMMABLE FLATPANEL PEGASUS ASTRO

FLATMASTER

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τα calibration frames δεν γίνεται σοβαρή αστροφωτογραφία. Σε μια αστροφωτογραφία ο βασικός στόχος είναι η όσον δυνατόν περισσότερη μείωση του θορύβου. Το καλύτερο S/N (signal/noise – σήμα/θόρυβος).

Το ρυθμιζόμενο αυτόφωτιζόμενο πάνελ της Pegasus Astro επιτρέπει την συλλογή λήψεων που μας δίνουν το οπτικό αποτύπωμα ενός τηλεσκοπίου σε συνδυασμό με μία κάμερα. Τα λεγόμενα Flat Frames αποτελούν αναπόσπαστο μέρος παραγωγής των τελικών εικόνων υψηλής ευκρίνειας.

ZWO MONOCHROME CAMERA

ASI1600 PRO

Η ψυχόμενη αστρονομική κάμερα της ZWO ASI1600 Pro Mono αποτελεί τον βασικό εξοπλισμό αστροφωτογράφισης. Συνδιάζει υψηλή απόδοση με ευκολία στη χρήση και είναι εξοπλισμένη με μικρά εικονοστοιχεία. Είναι μονόχρωμη και απαιτεί τα ειδικά φίλτρα Lum, Red, Green, Blue για την απόδοση έγχρωμων τελικών απεικονίσεων.

Η κάμερα είναι πλήρως συμβατή με τα λογισμικά ASIStudio, Astro Art, Maxim DL, PixInsight, CCD Soft, κ.ά. και εμπεριέχει πολλά plugins.

Sensor Type: 4/3″ CMOS – Panasonic MN34230
Diagonal: 22.2mm
Resolution: 16Mega Pixels 4656×3520
Pixel Size: 3.8µm
ADC: 12bit

ZWO COLOR CAMERA

ASI294MC PRO

Η ψυχόμενη αστρονομική κάμερα της ZWO ASI294 MC Pro Color αποτελεί την έγχρωμη προσθήκη του HORT για αστροφωτογράφηση άμεσης έγχρωμης απεικόνισης του Σύμπαντος. Συνδιάζει απόδοση και ποιότητα καθώς είναι εξοπλισμένη με μεσαίο μέγεθος εικονοστοιχεία.

Η κάμερα είναι πλήρως συμβατή με τα λογισμικά ASIStudio, Astro Art, Maxim DL, PixInsight, CCD Soft, κ.ά. και εμπεριέχει πολλά plugins.

Sensor Type: 4/3″ CMOS – Sony IMX294
Diagonal: 23.2mm
Resolution: 11,7Mega Pixels 4144×2822
Pixel Size: 4.63µm
ADC: 14bit

ZWO COLOR PLANETARY CAMERA

ASI290 MC

Η μη-ψυχόμενη κάμερα της ZWO αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την αποτύπωση ουράνιων σωμάτων όπως πλανητών και κομητών. Με την ταχεία σύλληψη πολλών frames ανά δευτερόλεπτο αποδίδει έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης που θα ζήλευαν ακόμα και πιο ακριβές κάμερες του είδους της.

Εξαιρετικά χαμηλός θόρυβος ανάγνωσης και υψηλή ευαισθησία, ειδικά στο υπέρυθρο. Κατάλληλη για φωτογράφηση πλανητών, κομητών και της Σελήνης.

Sensor Type: 1/2.8″ CMOS Sony IMX290QR/IMX291QR
Diagonal: 6.46mm
Resolution: 2.1 Mega Pixels 1936×1096
Pixel Size: 2.9µm
ADC: 12bit

WILLIAM OPTICS TELESCOPE

ZENITHSTAR 66

Το μικρό αλλά θαυματουργό διοπτρικό τηλεσκόπιο ZenithStar 66 ED Semi-APO βρίσκεται τοποθετημένο στην “πλάτη” του EDGE HD 9.25. Λειτουργεί ως οδηγητικό τηλεσκόπιο και συνεισφέρει πολύ στην ευθυγράμηση και ανέρευση “άστρων-οδηγών”.

Η δεύτερη βασική δουλειά του είναι η λήψη φωτογραφιών ευρέως πεδίου μεγάλων νεφελωμάτων και άλλων παρόμοιων στόχων.

Διάμετρος: 66mm
Εστιακή Απόσταση: F 400mm
Εστιακός Λόγος: f/6

ZWO ASI290MM MINI CAMERA

AUTOGUIDING

Η νέα αυτή υπερευαίσθητη κάμερα της ZWO χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως autoguider. Ελαφριά, ακριβής και με μικρό μέγεθος εικονοστοιχίων αποτελεί την τέλεια cmos κάμερα για την αυτόματη οδήγηση του HORT. Με μεγάλο fps rate είναι ιδανική και για την φωτογράφιση πλανητών.

Sensor: 1/2.8″ CMOS-Sony IMX290/IMX291
Resolution: 2.1Mega Pixels 1936×1096
Pixel Size: 2.9µm
ST4 Guider Port

ASTROZAP

HEATED DEW SHIELD

Το ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα με ενσωματωμένο θερμαντήρα δρόσου ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υγρασίας στους φακούς, τους καθρέφτες και τους διορθωτές του Edge HD. Ο αυτόματος ελεγκτής θερμοκρασίας εξατμίζει την υγρασία προτού αυτή συμπυκνωθεί.

Το κάλυμμα μπαίνει μπροστά από το άνοιγμα του Edge HD εμποδίζοντας τις ανεπιθύμητες πηγές φωτός και διατηρώντας τους φακούς σε άριστη κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ASTRONOMIK/ BAADER / OPTOLONG

ASTROFILTERS

Η φωτορύπανση είναι μια από τις μάστιγες της σύγχρονης εποχής που στην πραγματικότητα «τυφλώνει» τα τηλεσκόπιά μας και δεν μας επιτρέπει να διακρίνουμε αμυδρούς αστέρες και ουράνια αντικείμενα βαθέως ουρανού, όπως γαλαξίες νεφελώματα κ.α.

Η λύση είναι τα ειδικά φίλτρα όπως: φίλτρα απόρριψης φωτορύπανσης LPR, διχροϊκά φίλτρα συμβολής, έγχρωμα φίλτρα απορρόφησης, φίλτρα αστροφωτογράφισης στενού φάσματος και φίλτρα απεικόνισης Πλανητών-Σελήνης. Έτσι η φωτορύπανση δεν αποτελεί πια εμπόδιο για το HORT!

ASTRONOMY SOFTWARES

PLANETARIUM

Tα ψηφιακά πλανητάρια της Celestron CPWI & SkySafari Pro βρίσκονται ενσωματωμένα στην πλατφόρμα του HORT και επιτρέπει τον απομακρυσμένο χειρισμό του όλου συστήματος. Η άκρως ρεαλιστική απεικόνιση του ουρανού γίνεται με βάση την εκάστοτε χρονική στιγμή και ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο. Επιλέξτε το επιθημητό ουράνιο αντικείμενο, κατευθύνετε το ρομποτικό τηλεσκόπιο και “κλειδώστέ” το στον στόχο.

Με τη χρήση των State-of-the-Art Softwares CCD Commander, CCD Navigator, PemPro, CCD Inspector, Nebulosity, CCD Stack, MAXIM DL, Astroart, PHD2, FocusMax κ.ά. εστιάζετε, επιλέγετε φίλτρα, ρυθμίζετε τους χρόνους λήψεις και η αστροπαρατήρηση ξεκινά!

IMAGE PROCESSING SOFTWARE

ASTRO PHOTOGRAPHY

Ως γνωστό, η αστροφωτογράφιση δεν ολοκληρώνεται με τις νυχτερινές λήψεις και τη συλλογή των frames αλλά απαιτεί και πολύωρη ημερήσια επεξεργασία και προσπάθεια. Εκεί ξεκινάει η πραγματική δουλειά του αστροφωτογράφου.

Δεδομένης της πολυετούς εμπειρίας μας και της κατοχής εξεδεικευμένων αστρονομικών προγραμμάτων επεξεργασίας σας παρέχουμε τελικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής. Κανένα φωτόνιο δεν πάει χαμένο και τα θαύματα του Σύμπαντος είναι εδώ για να τα απολαύσουμε με τα μάτια μας!

BRESSER 5IN1 PROFI COLOR

WEATHER STATION

Ο επαγγελματικός ψηφιακός Μετεωρολογικός Σταθμός της Bresser διαθέτει αισθητήρες και εξαρτήματα για ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας, υγρασίας, έντασης & κατεύθυνσης των ανέμων, συναγερμό βροχόπτωσης και συνολικού ύψους βροχής καθώς και παραγωγή στατιστικών καιρικών προβλέψεων.

Όλα αυτά τα μετεωρολογικά δεδομένο, που είναι διαθέσιμα online, είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία και χρήση του HORTelescope.

Content is protected. Right-click function is disabled.